2014. október 1., szerda

Az badgecsináltatásnak menetéről

Most pedig illusztrálom egy történettel azt, amiből már iszonyúan elegem van, konkrétan a meg nem értettség és az itt egyébként is jellemző egyszerű ügyintézések elegyét.

Van nekünk ugye belépőkártyánk a Bizottságba, meg a Tanácsba is. Utóbbi néha lejár, ez történt pár hete is – el sem tudtam képzelni, miért visít vörösen a beengedő kapu, amíg az ajtónállók rá nem böktek a tőlük megszokott kedvességgel a badge-emen az ominózus dátumra.

Badge-et csináltatni egy konkrét épületben lehet csak, de nem elég, hogy oda legyen az ember beosztva, még jókor is kell menni ahhoz, hogy ne kanyarogjon nagyon a sor. Utóbbi mindjárt nem is jött össze, gondoltam, első körben megkísérlek bemenni a bizottsági badge-el. Jó próbálkozás, de visszaküldenek, tessék szépen csináltatni tanácsit. Az állandó belépőkártyás ablaknál tömeg kígyózik, a napijegyesnél sokkal rövidebb a sor, na, pont elég lesz nekem az is mára. Kivárom a rövid sort, mire az ablaknál közlik, hogy magának jár az állandó is, menjen a másik ablakhoz. Kivárom a hosszú sort is, a célba érve kezdik is szétszerelni a cuccot. Ekkor jut eszembe, hogy állandó kártyához fényképeznek is, egek, én ma nem úgy nézek ki, hogy azt embertársaimmal együtt évekig nézzem a nyakamban. Mondtam az ügyintézőnek (miközben fogalmam sincs mekkora baklövést követek el), hogy nem lehetne-e mégiscsak egy napijegy mára, mert nem szeretném, hogy ma fényképet készítsenek rólam. Ügyintéző vállat von, szó nélkül összerakja a lejárt tanácsi badge-et, és közli, hogy napijegyet nem kapok, hiszen van állandó bizottságim is, menjek be akkor azzal. Ööö, ezzel már megjártam ma egyszer, ha esetleg eljön velem és megmagyarázza az okos kollégájának... Ez meg is történik, boldogan felvonulok a kabinba, majd értesülök a kollégáimtól, hogy de hiszen nem is lett volna kötelező új fényképet csináltatni :S Mi lett volna, ha ezt közlik legkésőbb a hosszú sor végén?! Vagy ha az első ajtónálló tudná, hogy a másik badge is jó?!

A következő felvonásra már eleve küzdelmes reggelen került sor: be kellett reggel másznom a dugóban autóval, mert estére kellett a kocsi. Bizottsági parkoló ahhoz túl korán zár, tanácsi parkolóba viszont csakis tanácsi badge-el lehet állni. A másfél órás araszolás után már a hajnali indulás dacára is bőven késésben vagyok, leállok hát a kocsival a régi utcámban, bedobálom a parkolóórába ami aprót találok, és elbattyogok ismét a badgecsináltató ablakhoz. Kivárom megint a hosszú sort, célba érve közlöm, hogy nem kérek új fotót, majd elégedetten távozok az átírt dátummal. Közben kerek fél órája kések az angol kabinból, így autó már marad, ahol van, majd ebédszünetben kiderül, megbírságoltak-e a két órája lejárt jeggyel. Nem bírságoltak meg, sőt, mindjárt be is gurulhattam a megfelelő garázsba nagy diadalittasan.

Egy hét telt el, mígnem ma széttört a tanácsi badge műanyag tartója. Kedves hosszú sor, már épp hiányoztál...

1 megjegyzés: