2014. február 17., hétfő

Februári egyveleg

A mosogatógépet nyilván nem kötötték be, amíg beteg voltam, 10 nappal később én másztam be a boltba, hogy helló, mi újság. Jaaa, az pont tegnap megjött, mikor érek rá jövő héten? Szombaton. Aznap szabadságon van a bátyám (?!), márpedig magánál emelet van, ketten kellünk. Akkor hétfő délután, ha a kedves bátyja esetleg… Hétfőnként eleve nem dolgozunk (??!!).  Jó, akkor jön az orosz rulett: szerdán, reménykedve, hogy nem osztanak be. A szerda príma. Természetesen beosztottak. Ettől néha kicsit kiakad az ember, ha tolmács, hogy sohasoha nem lehet semmit se elintézni, mert nincs olyan, hogy most az egyszer hadd lépjek le, lecsúsztatom, behozom. Hogy nekünk mindig pont akkor kell ott lenni, amikor beszélnek, nem másnap, hát őrület.

Azért van, ami gyorsan megy. Ilyen a hollandoktatásom. Már belenyugodtam, hogy hónapokig fogják ezt is szervezni, rég menni fog a tanfolyam, mikor egyszer csak bezavarnak rá, de nem: az indulás hétfője előtti szerdán sms-ben értesültem róla, hogy hétfőtől mehetek. Kedves és hatékony kabinfőnököm kifogott valahogy a bizottsági bürokrácián, így már második hete élvezem a hétfő délelőtti négyórás intenzív hollandtanulást. Isteni, hogy nem hajnalban saját zsebből, és szerencsére a csoport szintje is bőven oké. Ja és nem gondoltam, hogy ilyesmit valaha megérek idegennyelv-tanulás terén, de most igen: végre valahol nekem a legjobb a kiejtésem :) yeah, yeah, yeah. Ím a flandriai élet egyik kellemes mellékhatása, a sok közül persze.

Egyebekben sok minden borzolja a kedélyeket itt mostanában: Brüsszelben STIB (vagyis BKV) sztrájk mert valaki agyonverte egy dolgozójukat, és csak 40 hónap felfüggesztettet kapott érte (az első sztrájk életem során amivel legalább nyomokban szimpatizálni tudok). El is indultam hajnalban autóval, be is értem 20 perc alatt, csak az tartott további egy órán át, hogy a Tanács elromlott mélygarázsbejáratától visszatolasson az egész sor, majd az addigra beállt dugóban elevickéljek a fél kerülettel odébbi másik mélygarázsbejáratig. A Zintézményeknél konyhássztrájk van már követhetetlen okokból (én mindig példásan megállom, hogy üssek :D pedig ha valaki, akkor ők embertelenül felhúznak szinte minden nap) aztán Overijse-ben meg hulladékkezelési reformok kavarják a vihart, de utóbbi téma annyira abszurd, hogy külön bejegyzést tervezek róla. A görög elnökség meg nagyon sokáig szeret ülésezni, épp ma javasolta egy kolléga, hogy hellén elnökség helyett (ld. múltkori bejegyzés a nevükről) igazából spártai elnökségnek kéne, hogy hívják magukat :D Aztán konyhai küzdelmek is vannak, valahogy mostanában megtalálnak itt ilyen sütni-főznivalóval, példamondatok: rossz a sütőm, de már bekevertem a muffinalapanyagot, illetve hetekig úton leszek, nem vihetem magammal azt a két padlizsánt. A két esetben az a közös, hogy egy ponton úgy tűnt, ehetetlenné rontottam a látszólag oké alapanyagokat, majd végül kiderült, hogy nem is. És kemény gálafelkészülés is van, összeszámoltam, X-plosion-éknél idén nyolc táncot kellene valahogy fejben tartanom, úgyhogy van is para, mert laukriszes emlékeim alapján 4-5 fölött elvesztem a fonalat, a Jazzmijn-ben meg eleve olyan volt a tempó, hogy évente 2-t kellett tudni. De mindent van mivel elfelejteni: tegnap mire hazaértem a háromórás próbáról, egy A4-es oldalnyi görög kifejezésgyűjtemény várt az asztalon, á lá örülök, hogy megismerhetem… Igen, a héten a pénzügyminisztereken kívül jön még a Kedves Mama is. Maradjanak velünk.

3 megjegyzés:

  1. Rosszabb is lehetne. Egy A4 oldal francia kifejezésgyűjtemény. :-)

    VálaszTörlés
  2. Édesapám, jól szóltál megint :)

    VálaszTörlés
  3. :D :D :D

    "Maga Taki?
    Nem, én az unokatestvére vagyok."

    (Durrell, Családom és egyéb állatfajták, a jégszekrény elszállítás a piknikre)

    VálaszTörlés