2010. december 7., kedd

Javíthatatlan...

Azért a jót gyorsan megszokja az ember – itt is azt, ami itt jó, nade otthon is azt, ami meg ott. Bizony, bő egy hetet otthon voltam szabin : ))) Ez mindjárt egy fantasztikus bulival indult Jankáéknál majd a B7-ben, és csupa jóval folytatódott: család, barátok... balett- és színházi előadások, nap mint nap rég várt találkozások, karácsonyi Laukrisz táncverseny, séta a havas Budafokon, utak ide-oda hűséges kis meggypiros autómmal, na meg soksok alvás és pihenés.

Így elég gyorsan elfelejtettem, hogy mikor elindultam innen, nem volt fűtés és víz, valamint bekrepált a ház egyetlen mosógépe, november 25-én büszkén viselve a cetlit, hogy dec.2-án jön a szerelő. Csak zárójelben emlékeztetnék az elmaradott „Keleten” működő 24 órás gyorsszolgálatokra. Áh, mire megjövök, megcsinálják, felejtsük is el.

Aztán eljött a visszatérés. Már a WizzAir is alkotott, 1 órás késésével rávert a 45 perces Malév-átlagra, ráadásul letörtek egy kereket a bőröndömről (most már annak sincs ki a 4…) és náluk nincs reklamáció… Sebaj, rohanás a transzferbuszhoz, tépés befelé a havas autópályán. Bőrönd felvontat a csigalépcsőn, magyar szalámi be a hűtőbe, balettcipő elő a szekrényből, nyomás táncra.

Az első óra második felére értem be, pont amikor kettesével gyakoroltak, és az egyiknek el kellett kapnia a másikat. Hát nekem a tanár jutott párnak, a magyarázaton még nem voltam ott, az ugráson viszont már igen, eredmény: olyat ugrottam, hogy a tanárnak kiment a dereka, és közölte, hogy engem ő el nem kap még egyszer. Nem volt ciki.

Este 11-kor csak sikerült rendesen hazaérni, úgy, hogy már a kabátot is levettem és villanyt is kapcsoltam. Rögtön kiderült, hogy még mindig hideg van – szerencsére csak azért, mert a leleményes tulajom letekerte a fűtést, amíg nem voltam itt. Kocogok a mosodába, hát cetli lecserélődött: „javíthatatlan, a hét elején jön az új mosógép”.

Ma össze is futottam a hölggyel, állítása szerint a hét eleje a belgáknál szerdát szokott jelenteni. A holnapot megvárom, de ha negatív, akkor kénytelen leszek megismerkedni a nyilvános mosodákkal. Szurkoljatok…

1 megjegyzés: