2011. június 7., kedd

Próbaidő OFF :)

Ez a június olyan hónap, hogy az első és az utolsó napja is jeles nap. Hogy az utolsó miért is, azt gondolom sokan sejtik: bizony, leköszön a magyar elnökség a Tanácsban. Majd kellő időben erről is beszámolok, az viszont már biztos kevesek fejében fordult meg, többek közt az enyémben sem :D hogy mi is történt június elsején. Június elsején, kérem szépen, ünnepélyesen lejárt a 9 hónapos, maratoni próbaidőm.
Pár hete még eszemben volt ez a dolog, mert kellett magamról írni próbaidős önértékelést. Aztán a főnök is írt rólam próbaidős értékelést. Sőt utána a főnök főnöke is, aki még sosem látott, pláne nem hallott, minden bizonnyal fogalma sincs róla, ki is vagyok. Vicces adalék: a ctrl-c ctrl-v billentyűkombinációt nagyon szerethetik az ilyen értékelések megírásakor – így került az a mondat a rólam szóló szövegbe, hogy nyáron kezdek franciául tanulni. Az értékelés végén még egyszer írnom kellett, ekkor már magáról az értékelésről (nem mondom, megadjuk a módját). Be is véstem, hogy egyetértek én mindennel, ha úgy akarják csiholok az angol C-mből B-t, de akár még A-t is*, csak ezt a franciát töröljük, de nagyon gyorsan!
Aztán feledésbe merült az egész procedúra, és már nagy erőkkel készülődtem a múlt heti római utamra, amikor a számítógépteremben összefutottam egy másik velem-együtt-újonccal. Épp lázasan tanulmányozott valami papírt, majd ahogy meglátott, elújságolta, hogy megjött a kinevezésünk, és hogy mától tisztviselők vagyunk. Menjek el a postaládámhoz, nekem is ott lesz. Jé, tényleg, június elseje van… Istenem, mintha tegnapelőtt lett volna szeptember elseje... Meg is kaptam a papirost, meg egy másikat is, amit aláírva vissza kellett küldeni, igazolva, hogy tudomásul vettem a kinevezésemet. Gondolom, még senki sem merte kipróbálni, mi történik, ha nem veszi tudomásul :D
Igazi derék, európai uniós tisztviselő vált tehát belőlem, akiről már határozat is kimondja: hasznos építőköve az egy(b)esült Európának. Vagy valami ilyesmi ;-) Aztán most már az első után jöjjön az a bizonyos utolsó júniusi nap is!!!

*C-nyelv: amiről az anyanyelvünkre dolgozunk, B-nyelv: olyan erős idegen nyelvünk, amiről/re oda-vissza dolgozunk, A-nyelv: anyanyelv

2 megjegyzés:

  1. :)
    Gratulálok!

    Ámbár nekem a "tisztviselő" szóról mindig ilyen totyakos, kopasz bácsik ugranak be elsőre. :D

    VálaszTörlés
  2. köszönöm :)
    háát azt hiszem itt is egyesekből idővel ilyesmi válik :D de az igazi derék tisztviselők mindenkor ügyelnek szellemi és fizikai fittségükre is ;-)

    VálaszTörlés