2012. május 5., szombat

Éljen május elseje :S

Nem kedves ez a mostani hét. Otthon nyár volt és hosszú hétvége, ide egyikből se jutott, ráadásul keddre torokgyulladásom lett (éljen május elseje). Persze a Facebook hemzsegett az olyan képektől, hogy XY éppen megy befelé a Balatonba, QZ meg éppen jön ki belőle, nem beszélve a vitorláson állandó jelleggel benn lévőkről... Miközben itt 12 fok volt, az eső meg csak szakadt lefelé a sötét belga égből.

Bár beteg lettem a munka ünnepére, azért dolgoztam egy kicsit. Aznapra virradólag meglátogattak néhányan a Brüsszelben élő egymillió patkány közül, és kirágták a teraszon a szemeteszsákot, szóval szétcincált, rohadó hulladékokat takaríthattam (éljen...). Azt, hogy egymillióan vannak, a helyi híradóból (Brussel Vandaag, azaz Brüsszel Ma) tudtam meg még ideköltözésem hajnalán, sőt, konkrétan ez volt az első információ amit sikerült belőle megértenem. Mindjárt be is láttam,  mennyire hasznos, ha az ember megtanulja legalább az egyik helyi nyelvet.
Egyébként az egymillió patkány valószínűleg megfogyatkozna némileg, ha nem hetente kétszer lenne szemétszállítás, azaz nem kéne napokig rohasztani a zsákokat, majd utána még egy napig az utcán a rágcsálókat kajáltatni velük, mire kegyeskednek elvinni. Ilyenkor érzem, hogy a Kelet- és Nyugat Európa relatív, és a sok közül csak egy síkon földrajzi fogalmak.

Na de gyógyulás: hát ez mérsékelt ütemű, olyan minden nyelés, mintha egy nagy seb lenne a torkom, de mivel két hét múlva táncgála, ha tántorogva is, de ott kell lenni az órákon. És ha már táncolni "tudok", akkor már dolgozni menni is illik ugye, mert rendes kislány vagyok (ugye). Így aztán csak a társasági programokat hagyom ki, ami viszont nem tesz jót a kedvemnek.

Viszont jelentem: tegnap elértem a mélypontot. Konkrétan azzal, hogy a júniusi amszterdamozásra kinézett hétvégémet körbebástyázták luxembourgi tanácsülésekkel. Pfff... Luxembourg 3 óra az egyik irányba, Amszterdam 2 a másikba, nemfogmenniii :( Ez önmagában véve bosszantó, mégis megnyugtató, mert innen bármilyen út csak felfelé vezethet.

3 megjegyzés:

  1. Itt nincs annyi patkány, viszont nem a szemeteszsákot, hanem az állami költségvetést rágják szét.

    VálaszTörlés
  2. Hát akkor irány fölfelé!
    J. A.

    VálaszTörlés